14 Ağustos 2015 Cuma

Keçe Nikah Hatırası (Magnetler)

 Bu haziran'da biricik kızım evlendi. Kır düğünü yaptık. Çok keyifli, eğlenceli geçti.Darısı herkesin başına. Nikah şekerlerini, kır düğünü ve doğal metaryallerle yapılan dekora uygun olarak  kendimiz yapalım istedik. Pinterest ve benzer sitelerde yaptığımız araştırmalar sonucu pachwork kumaşları ve keçeyi karıştırarak bir şeyler yapmaya karar verdim." Evlenmek " kelimesine uygun olarak tabii ki "Ev" seçtim..
"10 marifet" için çanta yapımını anlattığım bir video çekmiştik. Canım Aylin Hanım ve Ceren'ciğim güzel bir jest yaparak bana keçe kiti hediye etmişlerdi. İçinde onlarca renk keçe vardı. Bu güne kadar kullanmak kısmet olmamıştı. Demek ki gününü bekliyormuş. :)

Yapımını anlatmama gerek yok sanırım. Fotoğraflar yeterince anlatıyor. Kenarları 8 numara koton iplikle zürafa dikişi (battaniye dikişi) yaptık. Pencere altlarına da takıcıdan bulduğum minik plastik boncuklar ve kum boncukları ile çiçek demetleri yaptık.

Keçe evleri çift kat kestik, çünkü içini doldurarak üç boyutlu hale getirmek istiyordum. Çatı, pencere ve kapıları pachwork kumaşlarından biçtik. 

İçine boncuk elyaf doldurup kapattık.




Arkasına kızım ve damadımın isimleri ve düğün tarihini baskı yaptırdığımız kumaş etiketleri yapıştırdık. Silikonla mıknatıs yapıştırdık.magnet haline getirdik. Bu yapıştırma işlemlerinde canım yeğenim Doğa'nın (9 yaş) yardımını unutamam.

İşte güzel  Doğa ve eserlerimiz. Tam 265 tane yaptık.


Canım anneciğim, demans hastası olmasına rağmen gençliğinde öğrendiği şeyleri unutmamış, bana çok yardım etti. Kenarlardaki battaniye dikişlerinin çoğunu o yaptı.


Güzel bir sepet süsledik. Nikah hatıralarımızı içine koyduk. Aslında ağız alışkanlığıyla nikah şekeri diyoruz ama, içinde şeker olmadığından "nikah hatırası" demek daha doğru. Bir ömür boyu mutlu olsunlar bana da bir sürü (şaka şaka bir tanede olur) torun versinler.

3 yorum:

  1. Gördüğüm en orijinal nikah hatırası, bayıldım! Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orjinal bulmanız çok hoş. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. muhteşem olmuşlar..yapmam lazım bunlardan..dikişlerden kalan kumaşları değerlendirmek iyi olacak :))

    YanıtlaSil