7 Mayıs 2014 Çarşamba

İtalya'nın Amalfi Kıyıları


POSİTANO:




1-5 Mayıs tarihleri arasında Amalfi kıyıları turuna katıldım. Napoli'ye bağlı olan Sorrento'da 3 gece kalarak Positano, Amalfi, Capri, Napoli'yi günlük turlarla gezdik. Şansımıza hava pek güneşli değildi, hatta Capri Adasına gittiğimiz gün yağmur yağdı, ama gördüğümüz güzellikler karşısında hiç bir şey keyfimizi kaçıramadı. Bir çok filme mekan olmuş bu kıyılar hem tabiat güzelliği, hem de çok şirin yapılarıyla bize  Akdeniz esintileri yaşattı.

AMALFİ:





Ünlü Amalfi Katedrali, onun merdivenlerinden başlayarak önündeki meydana doğru yayılan harika atmosfer rüya gibiydi. Meydanda cafe ve lokantalar, hediyelik eşya dükkanları cıvıl cıvıldı. Daracık ara sokakları birbirinden güzel yapılar süslüyordu. Akdeniz'in tipik ada mimarisine benzer dokusu, bana Yunan adalarını da hatırlattı. 
Bizim Karadenizin çay tarlalarına benzer, yamaçlarda taraçalarla limon bahçeleri yaygındı. O nedenle en çok alınan hediyelik, Limonçello denilen, limonata likörü diyebileceğimiz içkilerdi. Çok değişik şişeleri, ayrıca minik bardakları  satılıyordu.

Fotoğraflarda gördüğünüz gibi dim dik yerleşimler, bitmek tükenmek bilmeyen merdivenli yollar çok yorucu olmakla birlikte, her merdivenin ucunda sizi bekleyen güzel bir yapı ya da Akdeniz manzarası, "yorgunluğuma değdi" dedirtiyordu.

Biraz da vitrinlerdeki güzelliklerden fotoğraflarla başbaşa bırakayım sizi :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder