4 Ekim 2012 Perşembe

İlginç Bir Saklama Kabı


Bu post facebook'tan bir paylaşım. Çok basit ve akıllıca, bir cin fikir. Bakliyat,cips,bisküvi,çerez benzeri gıdalarınızın bu yöntemle hava almasını engelleyebilirsiniz.... Hem de kullanması kolay olur.

2 Ekim 2012 Salı

Kadıköy Sokak Festivali


Bu yıl Kadıköy Belediyesi "Yeldeğirmeni Sokak Festivali" etkinlikleri düzenledi. Bence en ilginç kısmı dünyanın bir çok bölgesinden gelen sokak sanatçılarının bu etkinliğe katılmış olması ve çeşitli sokaklarda duvarlara resim yapmaları. Dün bunları elimden geldiğince fotoğrafladım. Daha detaylı bilgi için facebook'ta "Mural İstanbul" adresinden bilgi alınabilir.


PİXEL PANCHO



AMOSE



DOME


PİXSEL PANCHO


CLADİO ETHOS
(Yeldeğirmeni'nde sanatçı çalışmaya halen devam ediyor.)

29 Eylül 2012 Cumartesi

Palamutun dayanılmaz hafifliği ;))


Ben yemek konusunda hiç iddialı değilim, bloğumun ne bloğu olduğu belli değil ama, yemek bloğu olmadığı kesin. Ama bu yemeği paylaşmadan edemedim. Çok kolay ve çok lezzetli, bir o kadar da hafif bir yemek. Malum bu ara Palamut çok bol. Bu da fırında palamut.

Gerekli Malzemeler: (ben de ahçılar gibi yapayım ;)

 1 adet palamut, (dilim dilim kesilmiş)
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
4-5 tane yeşil biber
1 adet domates
1 limon (kabuğu soyulmuş)
Biraz zeytinyağ ve bir kaç parça tereyağ
1-2 Defne yaprağı (evde kalmamıştı, ben koyamadım)

Yapılışı:
Yuvarlak dilimler halinde kesilmiş palamut, borcama dizilir, hafifçe tuzlanır. İnce halkalar halinde kesilmiş soğan balıkların üzerine yayılır. Maydanoz, küp küp doğranmış domates, iri halkalar halindeki yeşil biber, küçük doğranmış sarımsak ve zeytinyağ, biraz tuz karıştırılarak, harman edilir. Soğanların üzerine yayılır. En üste kabuğu soyulmuş limon dilimleri ve bir kaç parça tereyağ  koyulur.

                                     
Üzeri folyo ile kapatılarak fırına atılır. 200 derecede 15 dakika kadar pişirilir. Üzerindeki folyo çıkartılarak biraz kızarması ve hafif suyunu çekmesi sağlanır.

En son hali budur. Oturup afiyetle yenir.

Hazırlama 10 dakika, pişme 25 dakika. Bundan sonra her fırsatta yapılır, eş dost balığa çağırılır.
Sağlıcakla kalınız.

28 Eylül 2012 Cuma

Bir Kına Gecesi Davetiyesi


Arkadaşımın oğlu evleniyor. Dilerim çok mutlu olsunlar... Ama ben asıl, kına gecesi için verilen davetiyeyi çok sevdim. İnce uzun içi kırmızı bir zarf içinde geldi. Davetiyenin üzerindeki bu kız çok tatlı, hele duvağı :)


Şimdi kınalar da düğün gibi yapılıyormuş, yemekli ve müzikliymiş. Düzenlenmeyi de organizasyon şirketi yapıyormuş, davetiyede LCV var. Gidip gitmeyeceğimizi önceden haber verecekmişiz.  Bi yaşıma daha girdim, bakalım gece nasıl olacak, izlenimlerimi paylaşırım.

27 Eylül 2012 Perşembe

Açıklamalı Püskül Yapımı


Daha önce de yayınladığım "Victorian Crafts"     adlı kitaptan  püskül yapımıyla ilgili olanları paylaşıyorum. İpek iplik, iri bir delikli boncuk ve iğne ile harikalar yaratmışlar. Perde, yastık püskülü, anahtarlık ve daha başka nerelerde kullanılır, bilmiyorum?


Burada sadece ipliği, boğarak kendinden bir top başlık elde etmiş, bunu denedim. Hafif püsküller için iyi oluyor. Örneğin yastık köşelerine, perde eteklerine vb.

Bu boncukla yapılan bir çalışma, çok şık görünüyor, perdeleri toplamak için kordonla birlikte kullanılırsa çok güzel olur. Ya da koltuk kollarında...

Burada boncuk ayrı sarılıyor. Ortasından geçen bir ipe, iki misli uzun kesilen  püskülün saçak kısmı ortadan bağlanıyor. Sonra da kordonla tamamlamışlar.

Bu posttaki resimler, deniz kabukları postunda da yararlandığım "Victorian Crafts" adlı  kitaptan alıntıdır.