23 Kasım 2013 Cumartesi

Kuzguncuk Korkuluk ve uçurtma yapım atölyesindeydik.

Kuzguncuk Bostanı, namı diğer İlya'nın Bostanı 1990, 2000 senelerindeki girişimin ardından bir daha 'betonlaşma' tehlikesi ile karşı karşıyaydı.


Her 10 yılda bir bu bostan birilerine rant olsun diye yok edilmeye çalışılır. İşte gene o on yıllardan birine denk gelmiş bulunuyoruz. 
Kuzguncuklular Derneği’nin uzun süredir Kuzguncuk Bostanı’nın korunması için verdiği mücadele sonuç verdi. Kuzguncuk halkının da tam destek verdiği mücadele sonrasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Komisyonu derneğe resmi bir yazı göndererek bostan üzerinde yapılması planlanan özel okul projesinden Kuzguncuk mimari dokusuna ve yakın çevre yapı karakterine uygun olmaması nedeni ile vazgeçildiğini bildirdi.
Bu gün bostanda çocuklar için korkuluk ve uçurtma yapım atölyesi vardı. Biz de katıldık, harika bir şenlik havasında geçti,
Aşağıda Derneğin facebook sayfasındaki yazıdan alıntıdır:
"Bundan tam 20 yıl önce, bostana ilk beton gölgesi düştüğünde çoluk, çocuk genç, yaşlı bostanımızı korumuştuk. O zaman yanımızda olan akrabalarımızdan, komşularımızdan bazıları artık bizimle değil. Aradan 10 yıl geçti, aynı gölge tekrar belirdiğinde yine aynı sabır, metanet ve ısrarla mücadalemizi sürdürdük, geride kalanlar ve yeni gelenlerle. İlk müdahaleden sonra aradan tam 20 yıl geçti, o gün annesinin kucağında bostana sahip çıkan bebekler bugün yine bostana sahip çıkacaktır. Çünkü bostan bize atalarımızdan mirastır ve tıpkı bizim soluduğumuz kokusunu çocuklarımız da soluyacaktır. 
Kuzguncuk Bostanı Kuzguncuk'un hafızasıdır, nefesidir, rengidir! Ne tarihimize ne soluğumuza ne yeşilimize dokundurtmayalım!"














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder